Ärtiga biffar/pannkakor

Jag har inte riktigt bestämt mig för om jag tycker det är ärtbiffar eller ärtpannkakor. Det beror nog på hur stora jag gör dem. Till min hjälp hade jag kikärtsmjöl som håller ihop dem bra.

Blanda 240 g kikärtsmjöl, 1/2 msk spiskummin, 1/2 msk torkad koriander, 1 tsk bakpulver, lite salt och 1 tsk chili flakes i en bunke.

Tillsätt 500 g ärter (fryst) och en finhackad rödlök. Vispa ner 4 dl mjölk lite i taget. Slutligen tillsätter du 2 ägg och 2 msk sesamfrön.

Hetta upp olja i en stekpanna. Klicka ner lite smet, ca ½ dl, och stek i omgångar, 2-3 min per sida på hög värme.
IMG_0016Till biffarna serverades basmatiris och rödbetstzatziki, dvs 2 dl matyoghurt, 1 grovriven rödbeta (rå och skalad), 1 pressad vitlöksklyfta och 1 krm salt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *