Birka Cruises

För ett tag sedan blev vi utvalda att utvärdera Birka Cruises. Testpilotuppdraget gick ut på att testa en 22-timmars kryssning med M/S Birka i hyttkategori Seafront Lyx.

I lördags tog vi anslutningsbussen kl 12:30 från Norrköping och 5,5 timmar senare avgick båten. En lång väntan om du frågar mig som alltid är i sista minuten när jag ska någonstans. Med småbarn vill jag minimera väntetiden så i efterhand hade jag nog hellre valt att ta mig till Stockholm på annat sätt.IMG_2042 IMG_2055

Den som väntar på något gott…

IMG_2060 IMG_2063 IMG_2065

Barnen var supertaggade inför resan.

Väl inne på båten fick vi vänta ytterligare en timme innan vi fick komma in på hytten, men det gjorde inte barnen något då lekrummet var öppet.

IMG_2066 IMG_2068 IMG_2069 IMG_2070

Väl inne på hytten välkomnades vi av mousserande vin och läsk.

IMG_2071

IMG_2076

IMG_2077

Hytten var jättefin med ett stort sittvänligt fönster. Här kunde barnen sitta länge och beundra miljön och båtarna. Det fanns en resesäng på rummet för Estrid, skönt att slippa släpa med den.

Längst uppe fanns ett joggingdäck, perfekt för barnen att springa av sig. Men det blåste rätt kraftigt så Estrid var nöjd med ett varv. Vi var ganska ensamma här.

IMG_2072 IMG_2073 IMG_2074

Kall vind i juni.

IMG_2075

Maten på båten var över förväntan, vi fick avnjuta en lyxig frukost med mycket frukt, våfflor och champagne för de som vill dricka det på morgonen. Middag och lunch åt vi på á la carte restaurangen. Barnen hade tre rätter att välja på och dessa serverades på ett väldigt fint sätt. Inga rester på de tallrikarna.

Testpilotuppdraget gick ut på att utmana mina fördomar. Mina fördomar var att det är mycket fylla på båten vilket det var. Under natten var det flera som bankade på vår dörr och skrek men som tur var vaknade inte barnen.

Men trots mycket fylla så hade vi en superbra resa, barnen var så nöjda och förutom all väntan (vi fick även vänta rätt länge på anslutningsbussen hem) så var vi vuxna också riktigt nöjda med resan.

En reaktion på ”Birka Cruises

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *