Broarna runt med ökning

I år var första gången som jag var med i Broarna Runt. Det är ett 5 km lopp som går av stapeln en gång i veckan under 5 veckors tid. Jag var med vid det första tillfället och sprang på 19:28. Det var ingen snabb bana med raka platta partier så jag var trött fast att inte tiden var en av mina bästa. Efter tre veckor (förra onsdagen) var jag med igen och den här gången ökade jag med ett par sekunder och sprang på 19:23.

Igår var det dags igen för sista Broarna Runt och jag ville såklart slå min tid. Men jag var ändå lite otaggad vid starten. Jag hade inte hunnit värma upp ordentligt och hade mina tankar på annat håll.

Frida som ska springa VM i helgen var desto mer laddad från start, hon spurtade iväg i 3:30 tempo och jag vaknade till. Första instinkten var att försöka hänga på henne från start men jag bestämde mig för att försöka ta in på slutet istället. Efter 3 km kommer en backe upp till Kneippen och avståndet krympte. När det var 500 meter kvar ropade min BVC sköterska som stod och hejade, kom igen nu Elmina, nu tar du Frida. En sån kommentar ger mig bränsle och jag lyckades öka farten. Nu var jag precis bakom och när trapporna kom sprang jag om och lyckades öka farten sista biten in i mål. photo1-2Jag sprang 5 km på 19:01 och även om inte fotot togs igår är det så jag känner mig.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *