Bysjöloppet som avslutning

På åtta dagar har jag sprungit fyra lopp, galet men kul. Fyra bra träningspass och loppet igår var en riktig utmaning för mig som föredrar att springa platt. Det var första gången jag sprang Bysjöloppet i Åtvidaberg 18 km och när jag läste på om loppet förstod jag att det skulle vara kuperat men i beskrivningen stod det ändå ”lagom” kuperat och jag tänkte att det nog inte var så farligt. Jag frågade en tjej innan loppet hur kuperat hon tyckte att det var och hon svarade att det inte var så extremt. Jag fick veta att starten och slutet var på asfalt.

IMG_0062Innan starten, lyckligt ovetande om den tuffa banan (-:

Första 3 km gick fort, jag sprang tidigt om två tjejer som spurtade de första 500 metrarna. Efter 4 km började det bli riktigt tungt, vi sprang på småsten, gräs och stig. Jag fick kämpa men jag hann ändå njuta av den vackra omgivningen. Det var inte bara omväxlande underlag utan även omväxlande natur. En upplevelse! Jag behövde aldrig vara orolig för att springa fel för banan var ordentligt utmärkt. Efter drygt halva loppet hörde jag en åskådare ropa, härligt tjejer ni leder. Då började jag bli lite orolig men det var inga tjejer som sprungit ikapp mig utan det var en långhårig kille som blev förväxlad.

Efter 13 km sprang vi tillsammans med de löpare som valt att springa en annan tävlingsdistans på 11 km loppet. Det gav mycket energi att få springa tillsammans med fler för även om jag aldrig var ensam innan dess så gör det mycket att vara en del av flera löpare på tävling. Nu blev banan också mer lättsprungen och jag lyckades öka de sista 3 km. Sluttiden blev 1:15:33 och tempot var 4:12 min/km.

Nu i efterhand förstår jag att lagom kuperat är väldigt relativt. För jag tyckte att det var väldigt kuperat. Jag är så nöjd med loppet!

 

IMG_0057 Estrid såg till att underhålla sig med hörnflaggorna.IMG_0054 Jag hade hört talas om prisbordet, hushållsredskap till kvinnor och verktyg till män. Loppet har funnits i 33 år.

Bysjöloppet gav mersmak till att springa på annat underlag än asfalt, ett mycket vackert lopp!

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *