Hässelbyloppet 2015, nytt personbästa

Jag anmälde mig till Hässelbyloppet efter Norrköpings Stadslopp i augusti. Jag visste att jag kunde springa milen snabbare än vad jag gjorde då och hade hört att Hässelbyloppet var ett snabbt lopp.

Idag var vädret optimalt, 10 grader, sol och vindstilla. Jag var pigg i benen efter att ha ”vilat” mig i form (läs sprungit mycket på känsla och utan klocka) och var relativt utvilad efter att ha gått och lagt mig tidigt dagen innan. Tack vare att jag sprang Topploppet under 40 min var också självförtroendet på topp.

Den första km som var trång. Jag ställde mig längst bak i första startgruppen men hade nog behövt vara längre fram då många i tävlingsgrupp 1 hade tänkt springa långsammare än jag. Visst tar det mycket energi att springa om andra men det ger mig samtidigt en kick. Första 5 km sprang jag på 19 minuter och då visste jag att jag skulle persa (förra året sprang jag milen på 39:18) De sista 5 km gick inte riktigt lika snabbt, 19:47 men det kunde jag ”unna” mig, jag vill kunna springa med en positiv känsla, löpning ska vara roligt (nästan jämt) annars kommer jag lägga min fritid på något annat.

Sluttiden blev alltså 38:47 och plats 13. Så glad!IMG_0353Jag sprang i mina nya snabbskor Bare Access Arc 4, en sk barfotasko med maximal känsla för underlaget. 0 mm drop (dvs ingen lutning från häl till tå), 8 mm dämpning under foten med extra förstärkt hålfot. Bred tåbox som passar mina fötter alldeles utmärkt då jag gillar att ha plats för tårna. Den breda tåboxen gör det lättare för foten att vara avslappnad under löpningen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *