Jämtland på fötter

Vi planerade vår Jämtlandssemester utifrån mina önskemål den här sommaren. Jag ville springa Jämtland på fötter. Det fanns olika lopp att välja på och jag valde den längsta, en halvmara. Loppet gick längs med Storsjöns strand och var så vackert som jag föreställt mig. Efter kalla och en del regniga dagar här var det upplyftande att se solen och dessutom var gårdagen lagom temperaturmässigt på ca 16 grader.

Jag var lite orolig inför starten då jag hade känningar i mitt knä men tack vare att jag satt i en varm babypool på badhuset hela torsdagen så försvann den känningen. Jag vilade hela fredagen och laddade med mycket mat och 8 timmars sömn.

Jag blev skjutsad till starten i Brunflo 45 minuter innan och värmde upp ordentligt innan starten. Några tjejer sprang snabbt i början men efter 3 km stod det mellan mig och en norska. Ungefär var 3:e km sprang vi om varandra, hon sprang snabbare i nedförsbackar och jag sprang lite snabbare i uppförsbackar (-: Det var kul att ha sällskap och jag hade något att tänka på. Publiken i målet fick också veta att det kunde bli en spurtstrid mellan oss.IMG_2905Tack Hanna Haglund för lån av foto.

Vid 15 km hände något, jag råkade ta en klunk sportdryck istället för vatten och det började kännas i magen. När det väl börjar kännas i magen är det svårt att släppa den tanken, var jag tvungen att springa in i skogen? Eller t o m avbryta loppet nu när jag hade den finaste biten kvar? Jag saktade ner farten ordentligt och magbesvären försvann. Men nu kändes det som avståndet var långt fram till Norskan. Vid 17 km var det dags att springa uppför igen, Valsundsbron. Och då började jag sakta ta igen och var bara 20 meter bakom. När det var 1 km kvar sprang jag om och ”spurtade” sista biten. Det kändes som om jag sprang i slowmotion men det räckte för att vinna loppet. IMG_2898 Härlig känsla att komma i mål!

90 minuter senare var det prisutdelning och Einar la beslag på pokalen. Första priset var hela 3000 kr! IMG_2900IMG_2901 Precis innan vår prisutdelning hände något jobbigt, vinnaren herrklassen 11 km ramlande ner från scenen och slog huvudet riktigt illa. Det blödde och ambulansen kom. Jag har haft mardrömmar om händelsen och hoppas att det gick bra för honom.IMG_2904Det skrevs om loppet i ÖP, här är artikeln. Imponerad över tiden för vinnare i  herrklassen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *