Karhu Run 2015

När man är så lopptokig som jag får man även se nya städer och platser. Igår åkte vi till Västervik över dagen för Karhu Run. Ett stadslopp på 6,2 km.

Vi strosade först runt i den mysiga staden och längs med vattnet och åt rökt fisk i hamnen. Senare hittade vi en fin lekplats och lyssnade på levande musik. Det blåste ordentligt vid vattnet och jag förberedde mig på att loppet skulle bli tufft i motvinden.

Huvudloppet var först kl 20:00 och vi hade försökt att få tag på boende i staden men med tanke på att det även var Visfestival så var det mesta fullbokat. Men som tur är har jag en snäll familj som ställer upp på bilresor även på kvällarna.

Vid 19:00 var det barnlopp och Sixten var laddad men lite orolig för att han inte skulle orka springa 800 meter. Men det hade han inte behövt vara orolig för, han kämpade på så bra och var helt överlycklig då han tog sig i mål. Det kändes som om hela Västervik tagit sig till tävlingen och alla hejade på så glatt! Det tyckte Sixten var roligt.

Sedan var det min tur och jag förvånades över att nästan alla hängde på den organiserade gympauppvärmningen. närs starten gick hade jag hela 5 tjejer framför mig, det gick undan som det alltid brukar göra i början. 3:30 tempo är inget jag orkar hålla speciellt länge men det är så lätt att bli ivrig och dras med! Efter 2,5 km hade jag sprungit om 3 st tjejer och låg en bra bit efter 2:an. Det var kämpigt med den sista tjejen som jag sprang om då hon låg precis bakom mig resterande del av loppet. Jag sprang in på 23:53 vilket motsvarar ett tempo på 3:51. En pallplats vilket gör det extra kul!

Runt 1000 st sprang Karhu Run och det bästa var publikstödet och den vackra miljön.
MyCollage-5MyCollage-6Trevligt publiklopp då löparna passerar start/målområdet tre gånger.

IMG_2620

Sixten var så nöjd med sitt lopp så han har på sig nummerlappen idag.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *