Kisa Stadslopp, revansch!

Att jag gillar att springa lopp är knappast någon nyhet för er som följer mig. Lopp är de bästa träningspassen, jag skulle aldrig ta ut mig lika mycket som jag gör under lopp så det är en annan anledning till att jag tar varje tillfälle i akt.

Så fast att Kisa ligger över 10 mil bort så valde jag, i sällskap av min syster, att åka dit en fredagkväll. Kisa stadslopp är 5 km, min favoritdistans just nu.IMG_2356

Jag hade ingen aning om hur lättsprunget loppet var, men som tur var frågade jag en kille innan om det var några backar. Tydligen var den sista km bara uppför, vilket ju är väldigt bra att veta. Och sen var det även en kort men brant backe efter den första km.

19:45 gick starten och vi kom till Kisa precis lagom, 45 minuter innan. Efter nästan 90 minuters körning var det skönt att värma upp ordentligt och jag kände ganska snabbt att idag kommer att bli ett bra lopp, farten fanns i benen.

Jag insåg dock snabbt att jag kommer att ha bra motstånd och den första km låg jag 4:a av tjejerna. Vi höll ett högt tempo redan från start. Men när den första backen kom kände jag mig stark var och sprang om flera. Under större delen av loppet hade jag två tjejer framför mig.

När jag bara hade den sista långa backen kvar så var självförtroendet på topp, jag hade ju känt mig stark i den förra backen så jag sprang om en av tjejerna (som vann över mig i Söderköpings kanalrunda för 10 dagar sedan) och lyckades ta mig i mål på en bra tid. 18:56! Jag kom 2:a på min näst bästa tid.

För 10 dagar sedan i Söderköping hade jag allergiastma och då var jag nästan 1 minut långsammare på en betydligt lättare bana så det här var en revansch!

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *