Kolmården Night Trail

Ikväll var jag med i en tävling utanför min bekvämlighetszon. Trail och mörker är inte till min fördel om målet är att springa snabbt. Men ikväll hade jag inte syftet att springa snabbt eller att vinna utan jag såg tävlingen som ett bra träningspass. Jag var lite nervös för att det skulle vara mycket obanat/halt/brant men jag behövde inte vara orolig. Det var en jättefin bana och bra utmärkt med reflexer. Jag sprang i mina favoritterrängskor Merrell Allout Charge och hade jättebra fäste och stöd under hela loppet som var på ca 8,5 km för de allra flesta, utom för mig…

Även om jag inte hade som mål att springa superfort så gick det alldeles för långsamt ikväll, jag borde ha ställt mig längre fram vid starten för det var inte lätt att springa om löpare. Jag sprang om många och när jag sprungit om alla i min närhet så lyckades jag med det ”omöjliga” jag följde en större stig och tänkte inte på att reflexerna försvann. Så plötsligt var jag fel , fick springa tillbaka igen och var sist i klungan. Jag fick kämpa mig om ett par i klungan igen. Dumt.

Men nu kan jag konstatera att det här loppet var bland det roligaste jag sprungit. Det var så mysigt att springa i mörkret och de 50 minuter som jag höll på gick fort. När jag tittar på resultatlistan så gick det ju rätt bra för mig placeringsmässigt. Men vi stannade inte till prisutdelningen, min fina hejarklack (hela familjen var med) behövde komma hemIMG_0668 IMG_0669

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *