Focaccia med rödlök och fetaost

Under eftermiddagen har vi storbakat. Det blev både focaccia toppat med rödlök och fetaost samt ”Mussesmåfranska”.

IMG_1057

Jag fick som vanligt fin hjälp i köket.

IMG_1058

IMG_1059

Till en foccacia
Ingredienser:
25 g färsk jäst
3 dl ljummet vatten
(jag hade även i surdeg)
1/2 dl olivolja
1 msk honung
1 msk flingsalt
1 dl blandade frön
4 dl grahamsmjöl
3 dl vetemjöl special (ev behöver du mer)
Olivolja och flingsalt till plåten och utbakning
150 g fetaost
2 rödlökar

Gör så här:
1. Smula jästen i en bunke och vispa ut den med vatten, ev surdeg, olivolja, honung och flingsalt.
2. Tillsätt lite grahamsmjölet, fröna och lite vetemjöl i taget, arbeta samman till en deg och knåda den i cirka 5 minuter.
3. Jäs degen i bunken täckt med bakduk i cirka 45 minuter.
4.Sätt ugnen på 225 grader.
5.Häll upp degen på mjölat bakbord. Platta ut den till cirka 1 1/2 cm tjocklek.
6.Jäs till dubbel storlek under bakduk på en oljad plåt med lite flingsalt i bottnen i cirka 30 minuter.
7.Sätt fingrarna i degen så att det formas hål, ringla över olivolja, strö över flingsalt och rödlöksringar. Smula över fetaost.
8.Grädda brödet gyllene i mitten av ugnen i cirka 10 minuter.

IMG_1060

Jag gjorde dubbelt så mycket av degen och istället för att toppa den med rödlök, flingsalt och fetaost så tog vi fram pepparkaksformarna.

IMG_1061

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *