Raw foodsemla

 

IMG_1479

Börja gärna med att blötlägga mandlar och nötter.

Kardemummabullarna: mixa 4 dl cashewnötter, 2 dl mandlar, 2 tsk kardemumma, 1/2 tsk vaniljpulver och 8 dadlar i en matberedare.
Forma 24 platta ”bollar ” och tryck ut på ett bakplåtspapper.
Gröp ur varje bulle (12 at) för att göra plats för mandelmassan och forma locken (12 st).

Mixa ingredienser till mandelmassan i matberedare, 1 dl mandlar och 2 små päron.

Mixa alla ingredienserna till grädden, dvs 2 dl cashewnötter, 2 msk citron och 1-2 tsk vanlilpulver. Tillsätt mer vätska för en lösare grädde.

Fyll varje kardemummabulle med så mycket mandelmassa du önskar och klicka sedan på grädden. Sist sätter du på locket på varje semla.