Rödbetsburgare

IMG_0671

Ingredienser

⁃ 800 g svarta bönor (avrunna)
⁃ 2 rödbetor, skalade och skurna i mindre bitar
⁃ ½ dl havremjöl (jag gjorde eget av havregryn)
⁃ 1 hackad vitlöksklyfta
⁃ 2 tsk äppelcidervinäger
⁃ 2 tsk dijonsenap
⁃ 1 tsk paprikapulver
⁃ 1 tsk spiskummin
⁃ Havssalt och peppar – krydda efter smak

Tillagning:

1) Värm ugnen till 375 grader (så står det i receptet men jag ändrade till 175 grader vilket var fullt tillräckligt)

2) Lägg de svarta bönerna i en matberedare och mixa i några sekunder tills bönerna är hackade och en pasta har bildats. Lägg de hackade bönerna i en bunke.

3) Riv rödbetorna och häll i skålen med bönorna. Tillsätt havremjöl, hackad vitlök, äppelcidervinäger, dijonsenap, paprikapulver, spiskummin, salt och peppar. Rör ihop.

4) Forma därefter ca 6-8 hamburgare. Om du känner att blandningen är för kladdig, kan du tillsätta en matsked av havremjöl tills att du känner att konsistensen är bättre.

5) Placera dina burgare på bakplåtspapper och grädda i ugnen i 25-30 min (eller tills kanterna är krispiga).