Torskburgare

Här kommer receptet för 4 personer

  • 400 gram fisk torsk
  • 1 ägg
  • 1 dl kidneybönor
  • 2 msk ströbröd
  • 1 klyfta vitlök
  • 2 msk finhackad rödlök
  • 2 msk hackad dill
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar

Smör, rapsolja till stekning

Tillagning

  1. Finhacka rödlök och dill.
  2. Skala och pressa i vitlök.
  3. Skär fisken i grova tärningar och lägg i en matberedare med mixerkniv.
  4. Lägg i ägget, kidneybönor, salt och peppar.
  5. Mixa fisken till en jämn färs någon minut.
  6. Tillsätt ströbröd om färsen är för lös att forma
  7. Blanda fiskfärsen med dillen, vitlöken och rödlöken.
  8. Forma till 12 st biffar.
  9. Stek fiskbiffarna några i taget i smör, rapsolja  i 3-4 minuter på varje sida.

Jag gjorde äppeldressing till (gräddfil, gräslök och rivet äpple)