Vegetariska ärtpuckar

Många gånger när jag gör grönsaksbiffar blir de alldeles för mjuka och de känns aldrig som de blir färdigstekta inuti. Igår tillsatte jag Guarkärnmjöl  och fick en riktigt bra konsistens på mina vegetariska ärtbullar.

Ingredienser:

1 paket kikärter (avrunna)
1 morot (riven)
1/2 purjolök (finhackad)
2 klyftor vitlök (pressade)
3 dl ärter (tinade)
1 krm sambal oelek
1 msk guarkärnmjöl
salt och peppar (efter smak)

olja/smör/margarin att steka i

Mixa allt fint och rulla till nollar. Stek på medelhög temperatur i matfett (snåla inte).

IMG_3060

Jag hade ärter över och gjorde ärtpesto. Ca 2-3 dl ärtor mixas med 1-2 pressade vitlöksklyftor, 1 dl pumpakärnor, 1 msk olivolja och flingsalt efter eget tycke.