Topploppet 2015

På ett sätt var Topploppet igår årets viktigaste tävling. Anledningen till att den var så viktig för mig var att jag förra året vann den och första priset var en träningsresa till Portugal. Drömvinsten. Förutom att priset så är det väldigt fint att springa i Hagaparken och jag gillar att det är mycket musikunderhållning. Ett lopp som jag såg fram emot.

I år hade jag ingen aning om vad som skulle vara första pris men ändå trodde jag att det kanske skulle vara en resa igen. Jag hade inte heller någon aning om vilket motstånd jag skulle möta men jag var ganska övertygad om att det skulle bli tuffare än i fjol då ryktet om en träningsresa ändå måste finnas. På ett sätt hoppades jag på att det inte skulle vara en träningsresa som pris då jag troligtvis inte skulle få ledigt från jobbet mitt i terminen.

Förutsättningarna var bra inför tävlingen, jag hade gott om tid till uppvärmning, var utsövd, lagom mätt och frisk. Jag var inte nervös utan bara förväntansfull.

Efter att starten gått förstod jag att en vinst inte skulle bli självklar idag, en stor tjej stack iväg i hög fart. Efteråt fick jag veta att hon kom 3:a på Vasaloppet och verkade ha träning som sitt ”jobb”.

Banan var lite annorlunda jämfört med förra året, det kändes betydligt mer backigt och dessutom var det lite geggigt och därmed halt att springa i en backe med stora stenar. Backarna tog på krafterna och även om jag lyckades minska avståndet till den snabbaste tjejen i första varvet så var jag chanslös i det andra varvet. Jag hade svårt att få upp farten igen.

Loppet handlade mer om att klara av att springa under 40 minuter och det gjorde jag precis, 39:51 stannade klockan på. Jag var sååå nöjd. Det var en tuff bana och efter 8,5 km hade jag en medelhastighet på 4:01 min per km och benen var riktigt tunga, men jag lyckades ändå ”spurta” in i mål.12029182_10153732402845984_1459861206_nFoto lånat från Topphälsa, jag skymtar fram i rosa tröja bakom vinnaren i herrloppet Anders Kleist, min TNT kollega.

Så även om jag inte vann var jag nöjd med loppet och fick ett fint pris, 1000 kr att handla träningskläder från Kari Traa för. Och det visade sig att det inte var någon träningsresa som var första pris utan ett årskort på ett gym.

Avslutningsvis så kommer jag att springa Topploppet igen, ett trevligt och välarrangerat lopp med musikunderhållning och fina priser.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *