VikboVarvet 2015

Om jag ska beskriva VikboVarvet med ett ord så är det glädje. Jag kan inte minnas när jag senast stötte på så många glada människor på en gång!

Både Frida och jag kände också en stor glädje, vi har lagt ner så mycket arbete (det är svårt att föreställa sig hur mycket jobb det är bakom ett lopp) och var rätt nervösa dagen innan. Men när vi träffades vid 04:30 på tävlingsdagen var vi båda lugna. IMG_3158Fram till kl 08 satte vi upp skyltar och snitslade lite extra för att löparna och cyklisterna skulle vara på den säkra sidan. När vi kom fram till ICA Supermarket Östra Husby vid 08:00 höll ICA ägarna Bosse och Mats på färdigställa start- och målområdet. IMG_3159Barnloppet startade 10:30 och 25 förväntansfulla barn sprang 700 meter. Alla tog sig i mål och fick medalj samt glass från Sänkdalen. Sixten och Einar sprang och var lyriska efteråt.IMG_3160Skeptiske Einar som inte var speciellt sugen på att springa dagen innan var allra gladast. Det här ville han göra om. IMG_3162Efter barnloppet var det fullt upp, det kom en hel del efteranmälningar vilket säkert berodde på det vackra vädret. Det var roligt att prata med deltagarna och höra om deras förväntningar innan, många hade åkt långt för att springa, medan andra bodde i närheten. Det var kul att se att det var så pass många barn med!IMG_3163Frida informerar löparna innan. Pressen är på plats, här kan du läsa vad NT skrev.

Klockan 12 stack 20 st löpare iväg och det var en häftig känsla att se dem springa. Nu är det på riktigt och jag hoppades så att de skulle få en fin upplevelse.IMG_316645 min senare försvann de första cyklisterna och den andra gruppen av cyklisterna åkte iväg 15 min senare. 58 cyklister var de allt som allt. Då de försvunnit la sig lugnet och vi kunde njuta av vår lunch. Fast helt lugna var vi såklart inte, så fort telefonen ringde hoppade vi till. Men det skulle visa sig att det inte skulle ske några större missöden.IMG_3172

IMG_3176

IMG_3178

IMG_3180Strax innan 14:30 kom de första cyklisterna in, (tidigare än vad jag trott) och vid 15:00 kom den första löparen. Imponerande tider för 42,8 km.IMG_3186Snabbare än vinden!

Det jag tyckte var roligt var att det både kom snabba löpare/cyklister samt löpare/cyklister som tog det lugnare. Många överraskades över att det fanns så mycket gott att äta vid de täta energistationerna. ”Så här mätta har vi aldrig varit på ett lopp” fick vi höra flera gånger. Men vad vi framförallt fick höra var att många var så nöjda med loppet överlag och det verkade som om de fick med sig den positiva upplevelsen som vi hade önskat. En av deltagarna skrev om sina upplevelser här.IMG_3189Fullt fokus i målområdet!IMG_3188

Tack till alla deltagarna, sponsorer och framförallt funktionärer. 

Välkommen nästa år!

 

2 reaktioner på ”VikboVarvet 2015

  1. Tack för ett jättebra arrangemang och engagemang från dig och Frida. Min första maraton som blev en härlig upplevelse och minne. Kommer gärna tillbaka. Kram från Anneli i Kolmården.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *